Autosvar, hur lägger jag in det?

1. Logga in i webbmailen (https://mail.vaiadigital.net/webmail/)
  2. Peka på ”gubben” längst upp till höger
  3. Välj Alternativ
  4. Välj fliken E-post (mail)
  5. Välj alternativet Autosvar (Autoresponder)
  6. Fyll i de inställningar du önskar
    1. Bäst är att sätta Läge till Svara en gång så att man inte riskerar att skapa epostloopar om avsändaren också har autosvar.
  7. Glöm inte att spara genom att klicka på OK

Om du har tillgång till er kontrollpanel så kan du lägga in autosvar även där:
  1. Gå in på det epostkonto som ska ha ett autosvar
  2. Under Autoresponder väljer du Respond once
  3. Om autosvaret ska gälla under en viss tid markerar du först rutan Only respond between these dates och väljer till- och fråndatum
  4. Skriv in vad som ska stå i autosvarsmeddelandet:
  5. - Subject (Ärende)
  6. - Respond with reply from (Avsändarnamnet som text)
  7. - Message (Meddelandet som ska skickas till den som mailat)
  8. Klicka på SAVE-knappen