Microsoft 365 och SMTP auth

Sedan april 2020 så kommer alla nya Microsoft 365 prenumerationer ha en policy som inte tillåter dig att skicka e-post på det "gamla sättet."
Om du kör Outlook eller webmail så märker du ingen skillnad.

Skrivare, skanners och tredjepartsprodukter

Tredjepartsprodukter som t.ex skrivare med epostfunktioner kommer garanterat få problem. Trots att du har rätt inloggningsuppgifter kommer smtp submissions inte längre att fungera vilket medför att du inte kommer att kunna skicka e-post genom att autentisera dig som förut genom smtp.

Det här är en policy som Microsoft har tagit fram för att öka säkerheten. Det finns ett antal sätt att åtgärda detta.

1. Kontakta din MS 365 leverantör och be dom fixa policyn genom Powershell. Detta kommando behöver köras --> Set-TransportConfig -SmtpClientAuthenticationDisabled $false

2. Skicka epost på annat sätt.

Läs mera!

Den viktigaste sidan är  https://docs.microsoft.com/en-us/exchange/clients-and-mobile-in-exchange-online/authenticated-client-smtp-submission

beroende på detta-> https://techcommunity.microsoft.com/t5/exchange-team-blog/basic-authentication-and-exchange-online-july-update/ba-p/1530163