Hur man städar bort sin epostdomän

Det finns tillfällen när man behöver "städa bort" sin gamla epostdomän, dvs konton, ev alias och själva "epostdomänen". Det kan vara om man byter till Office 365 eller annan e-postleverantör. Det som är viktigt att göra så fort man fått igång de nya kontona och ev flyttat över gamla mail dit är att städa bort de gamla kontona. Gör så här:

1. Logga in i kundzonen på https://kundzon.vaia.se
  2. Klicka på tjänsten Vaia Epost
  3. I menyn till vänster, välj uppsägning
  4. Ange att du t.ex flyttar tjänsten till annan mailhost och välj omedelbart
  5. Skicka in uppsägningen. Inom ett par dagar raderar vi hela maildomänen och alla mail så att det inte kan komma in några vilsna mail felaktigt

Det som händer så länge man inte gjort alla dessa steg är att vår epostserver försöker "vara smart" och lägger in de mail som skickas via oss direkt på kontona här, utan att kolla om MX-pekarna visar att mailen egentligen ska någon annanstans.