Skapa ny MySQL-databas och en användare till den

Så här gör du för att skapa en ny MySQL-databas och en ny användare som kopplas till databasen.

Logga in till kundzonen och navigera dig till kontrollpanelen för ditt guld- eller silverpaket.

1. Klicka på MySQL under Databases
  2. Sen kan man välja två vägar - först skapa databas och sen en användare som kopplas till databasen - eller så tvärt om
  3. Klicka på Create Database och skriv in önskat namn på databasen. Om du redan har en användare som ska kopplas till den så kryssar du i användaren i Users-listan nedanför. Klicka på Save för att spara så att databasen skapas.
  4. Klicka på Create User
  5. Välj användarnamn och skriv in önskat lösenord två gånger. Kryssa sen i vilken/vilka databaser som denna användare ska ha tillgång till.