Hur skapar jag en till webbplats på mitt befintliga konto

Beroende på vilken tjänst du har kan du ha fler än en webbplats.

Webbplatser administreras från kontrollpanelen och dit kommer du på två olika sätt:
  1. Logga in på kundzonen (https://kundzon.vildmarksdata.se)
  2. Navigera till Tjänster–>Mina tjänster och klicka på raden för den tjänst (tex FÖRETAG) det gäller.
  3. Nu ser du en kontrollpanelsmeny till vänster, klicka på Webbplatser, om det dyker upp en inloggningsruta, stäng fliken och klicka på Webbplatser igen

Inne på Web Sites sidan i kontrollpanelen ser du vilka som finns och hur många kontot får ha. Max tillåtet antal varierar med pakettyp.

Om du vill sätta upp ny webbplats gör du så här:
  1. Klicka på Domains och sen Add Domain
  2. Välj om det ska vara en toppdomän (Domain) eller subdomän (Sub-domain)
    1. Om det ska vara subdomän måste du först se till att din domän tillåter detta (Domains --> ditt domännamn --> kryssrutan vid Allow customer sub-domains är markerad)
  3. Kryssa i de alternativ som ska gälla för webbplatsen, Create Web Site och Enable DNS bör kryssas i (men undantag kan förekomma)
  4. Klicka på Add domain - om du inte har utnyttjat alla de webbplatser som ditt konto har så kommer det nu att skapas en ny webbplats och den domän du valt kopplas dit

Det finns tillfällen när det inte funkar att göra som ovan, maila då till support@vildmarksdata.se och beskriv vad du vill göra så hjälper vi dig vidare.