Byta lösenord på epostkonto

Som användare
Detta gör du via webbmailen (https://mail.vaiadigital.net/webmail/), efter inloggning klickar du på "blå gubben" uppe till höger och väljer Alternativ.
På första sidan där finns en knapp för att byta lösenord.

OBS - Kom dock ihåg att uppdatera sen på de enheter där du kollar mail, tex dator, mobil, surfplatta.... OM man försöker ansluta med felaktigt lösenord (tex det gamla) 6 gånger i rad så blir IP-adressen spärrad i 40 minuter, vilket då drabbar alla enheter och användare som finns bakom samma IP-adressen.

Som administratör i kundzonen

1. Logga in och navigera till tjänsten och klicka på den raden
  2. Nu ser du Kontrollpanelsmenyn till vänster - klicka på E-postkonton
  3. Leta rätt på kontot och ange (OBS - 2 ggr!) nytt lösenord.
  4. Klicka på Save för att spara

Observera att du måste ha minst 8 tecken i lösenordet. Lösenordet får heller inte innehålla ÅÄÖ eller en del av användarnamnet.